Szinkron mechanika:

védd meg egészségedet vele!

 

 

Miért van minden minőségi Emagra-székünk szinkron-mechanikával szerelve? A megoldás az aktív ülés, mely megmentheti egészségedet és életedet, emellett a szinkron mechanika hatékonyan képes elméletét a gyakorlatba ültetni.

Az aktív ülés nem divat kérdése

Társadalmunknak egyre nagyobb része, egyre növekvő arányban van ülőmunkához kötve. Irodai feladatait napi 8-10, vagy akár 12 órában kell végeznie, folyamatosan ülve. Nem ez a tény a probléma, hanem az, hogy manapság az irodai munkára használt székek többsége alkalmatlan arra, hogy megvédje gerincedet és egészségedet.

Az olyan tünetek, mint a derékfájás, a folyamatos porckopás, a törzsizomzat elgyengülése, súlyosabb esetben pedig a gerincsérv is, ma már népbetegségnek számítanak, és a fiatalok körében is egyre nagyobb arányban jelentkeznek. Minden jelzi a helyzet súlyosságát.

Ezek főleg azért jelentkeznek, mert ülés közben a gerinc aszimmetrikus terhelést kap, valamint a fix ülőlap miatt a a gerincet természetes módon tartó törzsizomzat az évtizedek alatt elgyengül és alkalmatlanná válik az egészséges tartás biztosítására.

A megoldás nagyon egyszerû: aktívvá kell tenni az ülés folyamatát, és a testet újra be kell vonni a folyamatba. A kipárnázott székek kora lejárt, az egészség pedig a dinamikában rejlik. Itt válik érdekessé a szinkron mechanika.

 

 

Szinkron mechanika a gyakorlatban

védd meg vele gerincedet!

 

A szinkron mechanika lényege három pontban foglalható össze:

1) A szék ülőlapja és hátlapja szabadon mozoghat

Ez a legfontosabb dolog, ugyanis a legtöbb irodai forgószéket nem lehet(ne) kioldott állapotban, mozgó hát- és ülőlappal használni. Sokan így tesznek a fejletlenebb mechanikákkal, azonban erre azok tökéletesen alkalmatlanok, és a fixálás, rögzítés nélkül végzett folyamatos mozgás egyszerûen elkoptatja a mechanikát. Még az aszinkron mechanikát sem lenne szabad kioldott állapotban használni. Ezzel szemben az Emagra székek szikron mechanikáit szabadon kiengedve, mozgó, aktív állapotban hagyhatod.

2) Az ülőlap és a hátlap mozgása egymással összekapcsolt, de arányos

Mindez azt jelenti, hogy a szinkron mechanikás széket kioldott állapotban úgy tudod például pihentető hátradőlésre vagy hintázásra használni, hogy az ülőlap és a hátlap egymást követve mozog, de nem azonos mértékben: a hajlásszögüket, és így a gerincet érő terhelést hatékonyan csökkentheted, és erre oda sem kell külön figyelned, hiszen minden magától történik.

3) A kiváló mechanikához ergonomikus hátlap és ülőlap kapcsolódik

Mit sem érne az egészséges mechanika, ha ahhoz nem kapcsolódna egronomikusan kiképzett, a medencét feltámasztó ülőlap, valamint olyan hátlap, mely a hálós kialakításnak hála mind a deréknál, mind pedig a hát teljes vonalában megfelelő erősségû támasztást ad. E támasztásnak nem kell tolakodóan erősnek lennie, noha sokan azt hiszik, hogy akkor egészséges az ülés, ha a derekuknál nyomást éreznek. Sokkal fontosabb, hogy a mechanika által megengedett mozgást hatékonyan egészítse ki a jól kiképzett ülőfelület.

 

Van egy jó hírünk: bármilyen Emagra-modellt is választasz, mindegyik magas minőségû, 5 év garanciával rendelkerő, európai gyártmányú szinkron mechanikát tartalmaz!

 

 

 

A NIETSCH Kft. az Emagra székek kizárólagos hazai forgalmazója.

1138 BP, Szekszárdi utca 13.   |   06-1-272-0480   |   ugyfelszolgalat@nietschkft.hu